Ogrevanje manjše garsonjere

elektricni-radiatorVedno se vname huda debata o tem, kaj je bolj primerno za ogrevanje garsonjere. Mnogi zagovarjajo ogrevanje z radiatorji. Nekateri imajo v svoji garsonjeri tudi električni konvektor a se vedno bolj pojavlja ogrevanje s klimatskimi napravami. Medtem ko najbolj upada ogrevanje s klasičnimi radiatorji se drastično povečuje gretje s klimatskimi napravami. Začetna investicija nakupa klimatske naprave je res da najdražja a moramo vzeti v zakup, da je cena stroškov tudi do 5x manjša od ogrevanja s klasičnimi radiatorji ter 3-4x manjša od ogrevanja z električnimi radiatorji. Poleg tega pa se s klimatskimi napravami poleti lahko tudi hladimo.

Med lastniki garsonjer, ki jih oddajajo v najem je še vedno zelo popularno vgrajevanje električnih radiatorjev. Električni radijator s timerjem je zelo primeren, ker je začetna investicija precej manjša kot investicija v klimatsko napravo. Mesečni stroški so na koncu precej večji kot pri klimatski napravi a če imamo v stanovanju najemnike je to vseeno pogosto dobra odločitev ker vsi vemo da s tujo lastnino nikoli ne ravnamo enako kot s svojo.

Če ogrevate svojo garsonjero potem je definitivno klimatska naprava prava izbira. Ravno tako je klima prava izbira če ste prepričani, da boste imeli dobre najemnike. Če pa niste prepričani kakšni bodo vaši najemniki, kar se tiče vzdrževanja in miru pa je mogoče res najboljša rešitev električni radiator. Klasični radiatorji sicer obstajajo še kje ampak jih ljudje v večini ne vgrajujejo več, saj so stroški porabe znatno višji kot pri drugih možnostih.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.