Prezračevalni sistem za sodoben in moderen dom

Gradnja modernega doma zavzema dodajanje različnih elementov, ki hišo naredijo vrhunsko. Celotna gradbena industrija se vedno bolj usmerja k gradnji varčnih pasivnih hiš, ki so za človeka in za bivanje izredno ugodne.

Na drugi strani pa s pomočjo tehnologije ustvarjamo pametne hiše, ki bodo namesto nas skrbele za popolno izkušnjo v njeni notranjosti. Tako že obstajajo domovi, ki so popolnoma računalniško vodeni. Kar pomeni, da lahko tudi v službi preverimo stanje našega doma, saj nam to omogočajo različne aplikacije, preko katerih lahko upravljamo tudi decentralni prezračevalni sistem.

Delovanje prezračevalnega sistema

Prezračevalni sistem deluje ne precej preprost način. Sestavljena je iz  izolirnega ohišje ter iz dve zelo tihih ventilatorjev, ki omogočajo izmenjavo zraka. Čeprav nas lahko prešine misel, da bomo za delovanje ventilatorjev veliko plačali, nam bodo prodajalci razložili, da je njihovo delovanje varčno.

Nato je tu dodan tudi toplotni izmenjevalec, ki mora vedno dobro delovati. Lahko si kupimo tudi entalpijskega, ki bo pozimi poskrbel za vračanje vlage v prostor. Tako se znotraj hiše ne bomo počutili izsušeno in slabo. Prezračevalni sistem lahko tako popolno skrbi za naše zdravje in za dobro počutje.

Premalo prostora za centralni prezračevalni sistem

Seveda je žal tako, da vsi domovi nimajo možnosti za namestitev centralnega prezračevalnega sistema, zato ne moremo uživati vseh prednosti, ki jih le-ta prinaša.

Vsekakor obstaja rešitev tudi za takšne primere, kjer bomo namestili lokalni prezračevalni sistem, ki bo prezračeval le en prostor. Vse kar bo potrebno narediti je to, da bomo izvrtali dve izvrtini, ki bosta poskrbeli za izmenjevanje zraka v obe smeri.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.