So dnevne sobe namenjene nam, živalim ali obojim?

dnevna soba4Obožujem živali, res jih. Prav vse. No, mogoče čisto vseh plazilcev res ne, a jih spoštujem – spoštujem njihovo življenje, ki se mi zdi vsaj tako pomembno kot življenje človeka. Vse dokler se mi kak tuj kuža ne polula sredi MOJE dnevne sobe.

Imam številne prijatelje, ki sicer zelo vestno skrbijo za higieno, a kar se tiče živali in njihovega doma, jim je pa le-ta nekoliko bolj tuja. Predstavljajte si življenje na deželi, kjer lahko živali hodijo prosto okoli hiše. Ob hiši je potok, pa malo capljajo po njem, nato pa – ne da bi jim obrisali tačke – pridejo v hišo in se poknejo dol recimo kar sredi kuhinje ali dnevne sobe. Če imate preprogo, je stvar še toliko bolj kočljiva. Moje mnenje je, da ne more kuža biti kralj zunaj hiše in nato še kralj dnevne sobe. Kot da to še ne bi bilo dovolj, jim moji znanci dovolijo celo to, da gredo takšni na kavč, na katerem tudi sami večkrat počivajo. Ampak ok … vse to gre skozi, če to ni sredi moje dnevne sobe.

Lani sva s fantom dobila obisk – nek njegov kolega je prišel s punco. Oba sta zelo prijetna, tudi kuža je bil vse dokler ni začel skakati po postelji v kateri spim, in dokler ni skoraj uničil najine dnevne sobe. V meni se je nabiral gnev do take mere, da bi bila v stanju cucka zabrisati skozi okno, ampak sem samo stiskala zobe in grizla ustnice. Kakšno olajšanje sem čutila, ko sta odšla. Dnevno sobo in vse pa je moral očistiti fant – sta nenazadnje njegova znanca.

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged , , . Bookmark the permalink.