Baterije in polnilci Makita za delo najboljših mojstrov

MAKITA XGT power set Makpac Tip1, BL4040Bx2, DC40RA 191J97-1

Delo na vrtu in doma, pa tudi profesionalno ali ljubiteljsko delo na področju gradbeništva, mizarstva, montaže in številnih drugih obrtnih ter tudi industrijskih dejavnosti, zahteva uporabo kakovostnega akumulatorskega orodja. Poleg že dolgo znanih, na primer baterijskih vijačnikov ali vrtalnikov, pa se pojavljajo tudi vedno nove naprave, ki olajšajo tako službo kot opravke doma in v prostem času. Zato se vrhunski proizvajalci akumulatorskih naprav kot je Makita odločajo tudi za izdelovanje naprav kot so akumulatorski robotski sesalniki, ventilatorji in celo prenosni avtomati za pripravo kave, ki jih lahko uporabljate pri terenskem delu ali tudi za poletno kampiranje. Vse te naprave pa imajo pomembno skupno točko: delujejo na baterije, kar je izjemno praktično.

Baterije in polnilci Makita na terenu

Slaba izbira orodja se hitro odrazi pri delu, slaba izbira akumulatorskega orodje pa se zagotovo pokaže pri prvih urah dela, ki jih opravimo na terenu. Delo ne more čakati in stati, zato je treba poskrbeti za zanesljivost in praktičnost uporabe, ki ju zagotavljajo baterije in polnilci Makita.

Kaj je pri terenskem delu bistveno? Najbolj vsekakor to, da so baterije snemljive. Če je mogoče baterijo odstraniti, jo lahko brez težave polnimo, medtem pa delo nadaljujemo z drugo. In ker bo morda treba menjavo večkrat ponoviti zaradi dolgotrajnosti dela ali zaradi uporabe več orodij ali različnih orodij, je dobro imeti polnilec, ki lahko hkrati skrbi za polnjenje večjega števila baterij.

Izbor polnilnika in baterij

Baterije in polnilci Makita morajo ustrezati izbranemu akumulatorskemu orodju in tudi vašim potrebam pri delu. Ko izbirate polnilnik, razmislite o tem, ali zadošča polnilnik za dve bateriji ali bi bilo bolje misliti tudi na prihodnjo razširitev dela in potreb ter se že na začetku odločiti za takšnega, ki lahko hkrati polni kar štiri baterije. Prav tako velja biti pozoren pri nakupu rezervnih baterij in akumulatorjev: preveriti je treba, s koliko Amperi deluje vaše orodje, in pomisliti, kako dolgo ga želite uporabljati. Nato Ampere enostavno pomnožite z urami in tako vidite, koliko Ah potrebuje baterija.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.