Baterije za kamere

baterije-za-kamereDve leti mineva od praznovanja 50. rojstnega dne moje tašče. Seveda, vse se je moralo posneti. Razlika je le v tem, da je bil del rojstnega dne posnet z digitalno kamero, drug del pa s kamero verjetno kupljeno še v Jugoslaviji. Stara kamera ima staro baterijo, potreben je torej nakup nove baterije, če ne druga za rezervo, ko prva zataji. Kje leta 2014 najti baterije za kamere stare 30 let? Saj tega vendar več ne delajo… Kakorkoli, dopovejte to vi moji tašči. Po dveh letih med drugim tudi še ni dobila “filma” iz stare kamere. In ja, še samo nekaj dni nas spet loči do rojstnega dne in spet bomo poslušali. Ni tega… ne obstaja.

Namesto baterije za kamero, nova kamera

Odločila sem se, da imam dovolj tega. Enkrat še slišim vprašanje, kje se dobijo baterije za kamere in da si gre ona sama po njo, češ če noben od nas ne more iti … nekomu nekaj naredim, pa četudi sebi. Obstajajo samo baterije za kamere, ki so novejši modeli, ne pa tako stari. Iz obupa, pade nenadna odločitev: baterije za kamere ne bo videla niti to leto, vsaj za staro kamero ne. Stisnila bom zobe in vrgla ven teh nekaj sto evrov in ji kupila preprosto, a novo kamero s tremi presnetimi baterijami zraven.  S tem bo moja zgodba z baterijami za kamere zaključena.

Da pa ne bo ostalo samo pri tašči … našla sem popolno spletno stran, kjer lahko kupite poleg vseh možnih baterij – baterije za mobitele, baterije za prenosnike, baterije za kamere, tudi prenosnike, stacionarne računalnike in tablice. Že samo ime strani in domena povesta vse – Svetbaterij. Tukaj sem namreč kupila vse baterije za kamere, ki jih ima kdorkoli od nas doma.

Pri polnjenju katerekoli baterije za kamere, in enako velja za vse baterije, ne pozabite, da kljub temu, da naj ne bi imele več “spomina”, jih je najbolje polniti šele takrat, ko so resnično dokončno izpraznjene in nič prej. Zato pa je pomembno, da jih imamo pri roki več. Tako baterij za katerikoli aparat ni nikoli preveč, tašča pa ve, da so najpomembnejše baterije za kamere. Najhuje bi namreč bilo, da bi sredi izjemnega dogodka ne imeli backup-a in vam bi se baterija za kamero izpraznila prav v ključnem trenutku. Zdaj ji za to več ne bo treba skrbeti. Nova kamera in baterije za kamere bodo sigurno prizanesle mojim ušesom.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnika z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.