Čistilni servis

cleaning productsVedno bolj živo je spoznanje, da je primerneje in tudi preprosteje izbrati nek čistilni servis, ki zagotavlja kakovostno čiščenje, in kasneje kot izkušen partner tudi sprejemljivo ceno. Naročnik pa je ob tem razbremenjen dela, kupovanja pripomočkov, materiala za čiščenje, ter nadzora nad opravljenim.

Profesionalni čistilni servisi pa ob tem zagotavljajo vse našteto zgoraj,kar naročniku ni treba, in še stalno izobraževanje zaposlenih o pravilni in ekonomični uporabi čistilnih pripomočkov. Zunanji izvajalci imajo tudi vse potrebno za čiščenje, od zahtevnejših čistilnih strojev pa do raznih pripomočkov za izredna čiščenja.

Obstaja več načinov čiščenja, poznamo vse od čiščenja poslovnih prostorov, čiščenja v industriji, v raznih živilskih in predelovalni industriji, ki potrebuje še dodatno higieno, in se izvajajo po končanem delovnem procesu naročnika. Obstaja tudi zunanjo čiščenje, v smislu čiščenja estetske narave, in čiščenje fasade, kjer se je treba prilagoditi vremenskim razmeram.

Čiščenja delimo nekako na dve možnosti, in sicer generalno, pri katerem se uporablja specialna čistila za trdovratne madeže, žvečilke, itd…) in se očisti vse, od tal do stropa, globinsko čiščenje…in pa še na dnevno čiščenje, ki nudi redno dnevno, tedensko, ali le občasno čiščenje prostorov. Te so predvsem primerne za razne poslovne prostore, vzgojno varstvene ustanove, šolske prostore, fakultete. In pa konec koncev tudi čiščenje zdravstvenih ustanov kjer se zahteva visok nivo in drugačen pristop kot pri ostalih. Vse bolj pa se tudi v praksi uporabljajo »eko čistila«, to so predvsem taka čistila, ki jih najdemo doma, kot so kis, limonin sok, soda bikarbona, in razne take zadeve, ki ne ogrožajo zdravja. Zanimivo je tudi kako odmašiti zamašen odtok na eko način, in sicer zlijete polovico skodelice sode bikarbone v težavni odtok, za njo pa 2 skodelici vrele vode. V primeru pa da to ne uspe, za sodo zlijte polovico kisa in odtok pokrijte, da bo lahko veselo cvrčal v kemični reakciji, medtem ko bo težava razpadla. Na koncu še izperite z 3l vrele vode.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.