Depilacija nog se pozimi pogosto zanemari

Depilacija nog je redno na urniku žensk, ki so vajene nositi krila, pa naj bo to v prostem času ali v službi. Pri tem ne mislimo zgolj kril, ki jih zapovedujeta moda ali poslovni način oblačenja, temveč tudi mnoge druge – na primer medicinske sestre, ki nosijo haljo, službene uniforme s krilom v najrazličnejših poklicih, športnice ali inštruktorice skupinskih vadb ter joge, ki za delo nadanejo kratke hlače ali tričetrt pajkice. In gotovo bi se našlo še mnogo drugih, pri katerih brez depilacije ne gre.

Kaj pa tiste ženske, ki s koncem poletja zaključijo sezono oblek, kril in kratkih hlač? Pri teh je depilacija nog pozimi pogosto zanemarjena. Res je, da je zaradi tega nekaj manj dela z nego telesa, pa čeprav prihranimo le kakšne pol ure, morda pa tudi nekaj manj stroškov, če za depilacijo obiskujemo kozmetični salon. Vendar pa prinaša to tudi nekaj posledic.

Kaj se običajno zgodi, ko zanemarimo depilacijo?

Ob izteku poletne sezone se celotna nega telesa precej poslabša. Pozabimo na depilacijo, odstranjevanje trde kože s pet, uporabo krem za preprečevanje izsušenosti kože telesa, piling za telo, urejene nohte na nogah. Morda ob tem mislimo, da bo telesu koristilo nekaj predaha, a žal ni tako. Nega je potrebna v vseh letnih časih.

Ko se jeseni zapustimo in dlačic na nogah nič več ne odstranjujemo, je prva posledica ta, da se te okrepijo. Postanejo debelejše, daljše in bolj temno obarvane. Ko se nam zdijo že res neznosne, se morda na hitrico odločimo za obisk bazena ali savne, ali pa nas na njihovo neprivlačnost morda celo opomni partner, pa naredimo še eno napako: v roke vzamemo britev, saj se dolge dlake z njo odstrani najhitreje. Rešitev, ki traja dan ali dva, pa ponovno pomeni močnejšo poraščenost. Ko bo spet prišlo poletje in se bomo odločili za depilacijo, bo tako na začetku potrebna pogostejša depilacija nog, da bi se dlačice spet stanjšale in ne bi rasle tako hitro.

Druga slaba plat je ta, da se hkrati z depilacijo zanemari tudi nega kože. Pri depilaciji se namreč odstranijo tudi odmrle celice povrhnjice, zato je koža lepša, nega z oljem ali kremo po depilaciji pa jo še nahrani.

Za manj pogosto depilacijo nosite hlačne nogavice!

Ste vedeli, da lahko pozimi učinkovito poskrbite tudi za to, da bo depilacija nog potrebna manj pogosto? Ko so dlačice na nogah zaradi poletnega depiliranja tanke, si nadenite krilo ali kratke hlače, pod njimi pa seveda hlačne nogavice oziroma najlonke. Ob mrazu, ko je potrebne nekaj več topline, pa jih nadenite tudi pod dolge hlače. S tem boste poskrbeli, da bo ob hoji in drugih aktivnostih na koži vedno dovolj trenja, niti nogavic pa bodo s tem poskrbele tudi, da se odstranijo tanke dlačice in odmrle kožne celice. Če ne verjamete, da delujejo, kar povprašajte ženske, ki pogosto nosijo krila in nogavice, in gotovo vam bodo potrdile učinek.

Pa še nekaj: tudi na našem trgu so na voljo nogavice, ki spodbujajo prekrvavitev, ter nogavice, ki že vsebujejo sredstva proti celulitu ali za nego kože (na primer aloe vero), ali pa se kombinirajo s temu namenjenimi mazili. Preizkusite jih, pa boste sproti še preprečile nastanek pajkastih žilic in poskrbele za bolj gladko in napeto kožo.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.