Dodatno oziroma dopolnilno zdravstveno zavarovanje

zdr-zavarovanjeV Sloveniji obstajata dva tipa zdravstvenega zavarovanja in sicer obvezno zdravstveno zavarovanje in pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Že ime vam pove, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni obvezno, je pa zelo priporočljivo. Obvezno zdravstveno zavarovanje krije le nekater del stroškov zdravstvenih storitev ne pa vseh. Ostale stroške zdravstvenih storitev pa krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje razen redkih izjem.

Dodatno zdravstveno zavarovanje krije stroške zdravstvenih storitev kot so bolnišnični prevozi, raznorazna zdravila, specialistične usluge kot so fizioterapija, okulistični pregledi in podobno. Dodatno zavarovanje vas bo stalo okoli 27€ mesečno, kar ni tako veliko glede na ceno zdravstvenih storitev pri nas. Celotno kritje stroškov je oproščeno tudi vsem otrokom, šolarjem, ljudem na socialni pomoči in drugim. Dodatni zdravstveno zavarovanje morate tako skleniti če se zaposlujete, odpirate s.p., ste starejši od 26 let in pod nekaterimi drugimi pogoji.

Zdravstveno zavarovanje lahko sklenete v vseh poslovnih prostorih zavarovalnic, na posebnih uradih Zavoda za zdravstvenega zavarovanja Slovenije, sklenete pa ga lahko tudi prek spleta. V zadnjih letih je omogočeno tudi sklepanje zavarovanj prek spleta, kar je precej enostavneje kot to, da se zapeljete do najbližjega urada za zavarovanje. Sklepanje takega zavarovanje prek spleta pa vam lahko prinese tudi kakšen popust, ki ga sicer nebi bili deležni.

Dopolnilnozavarovanje.si je ena izmed spletnih strani, na kateri vam je omogočeno sklepanje dodatnega oz. dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Lahko se odločite, pri kateri zavarovalnici bi radi bili zavarovani, razlike cenah pa so minimalne, zato se odločite za tisto, ki vam je ljubša. Čeprav dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni obvezno, si ga le uredite in se tako izognite gromozanskim stroškom, ki bi sicer nastali ob koriščenju zdravstvenih storitev.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.