Dopolnilno oz. zdravstveno zavarovanje

dopolnilno-zavarovanjeDopolnilno zdravstveno zavarovanja ali dodatno zavarovanje, je verjetno poznano vsakomur, saj ima večina ljudi sklenjena oba tipa zavarovanj, a v današnjem članku bomo govorili predvsem o dodatnem zdravstvenem zavarovanju. V Republiki Sloveniji lahko izbirate med obveznim zdravstvenim zavarovanje in pa dodatnim zdravstvenim zavarovanjem. Oba tipa krijeta določen del stroškov zdravstvenih storitev. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije stroške kot so ne-nujni prevozi v bolnišnico, stroške zdravil, stroške specialnih bolniških uslug, fizioterapijo, očesne preglede in podobno.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vas bo ob sklenitvi stalo okoli 27€, sklenete ga lahko na kateri izmed izpostav Zdravstvenega zavoda Slovenije, nekateri pa nudijo tudi sklenitev zdravstvenega zavarovanja prek spleta. Na spletu in v zdravstvenih zavodih boste sicer zasledili tudi različne cene, a so si večinoma povsem enotne, razlika je le evro ali dva, ali pa še to ne, zato je popolnoma vseeno, kje zavarovanje sklenete. Ne glede na to kje zavarovanje sklenete, lahko na zavarovalnino dobite maksimalni 3% popust na premijo. Vsekakor vam priporočam, da poskrbite za sklenitev obeh tipov zavarovanj, zdravniške usluge so drage, če ne drugje ste se vsaj pri zobozdravniku srečali z izstavljenim računom, za pol ure dela lahko dobite račun za 50, 100 ali pa celo več €, pomislite, pa kako bi bilo če bi si naprimer zlomili nogo ali pa bi bili deležni kakšne operacije.

Svetujem vam, da zavarovanje sklenete čimprej, saj boste za vsako leto ne-plačevanja, morali plačati tudi 3% premijo, če se naprimer zavarujete 3 leta kasneje, kot bi se lahko, boste do konca življenja plačevali 9% premije več.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.