Električne škarje za živo mejo – za urejanje manjših vrtov in grmičevja

Škarje za živo mejo zagotovo veljajo za enega od najpomembnejših vrtnih orodij. A njihova izbira na trgu ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. V specializirani prodajalni z orodjem za vrt so vam namreč na voljo različni tipi škarij, na primer akumulatorske škarje za živo mejo, električne pa tudi bencinske.

Za urejanje nekoliko manjših zelenic in grmičevja so električne škarje zagotovo najprimernejša izbira. Tudi sicer tovrstno orodje kupca prepriča s svojimi številnimi prvovrstnimi značilnostmi. Takšne škarje za živo mejo na primer veljajo za najugodnejše in najlažje.

Ključne prednosti škarij za živo mejo na elektriko

Škarje za živo mejo na elektriko za svoje delovanje torej potrebujejo samo dostop do električne vtičnice in že so pripravljene za uporabo. Ne potrebujejo polnjenja baterij ter rezervoarja za gorivo. Med delovanjem so precej tihe, zato ne motijo neposredne okolice oziroma bližnjih sosedov.

Ker so električne škarje za vrt zelo preproste za uporabo, jih prodajalci najbolj priporočajo tudi za začetnike. Ne nazadnje je njihova odlika tudi ta, da ne proizvajajo nikakršnih izpušnih plinov.

Dolžina kabla in teža električnih škarij za obrezovanje žive meje in grmičevja

Če se boste torej odločili za električne škarje za živo mejo, boste morali med drugim pri izbiri v specializirani prodajalni s tovrstnim orodjem paziti tudi na dolžino električnega kabla in težo. Pred nakupom je treba obvezno preveriti, kolikšna je razdalja med virom električne energije ter živo mejo. Če je električni kabel slučajno prekratek, je odlična pomoč podaljšek ali pa rolete.

Škarje za obrezovanje žive meje na elektriko med vsemi vrstami preverjeno veljajo za najlažje. Najpogosteje je njihova masa nekje med 2,6 in 4,1 kilograma. Ne nazadnje preverite še moč tovrstnega orodja. Na voljo so na primer takšne škarje za živo mejo na elektriko, ki imajo moč motorja med 420 ter 550 W. izbira takšne lastnosti pa je zlasti odvisna od vrste in lastnosti rastlin na prostem, ki jih želite najučinkoviteje urejati. Močnejši motor vam na primer zagotovi rezanje debelejših vej.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.