Gostovanje spletnih strani za mala podjetja

Gostovanje spletnih strani za mala podjetjaKer je prisotnost na spletu vse bolj pomembna, je vsekakor dobrodošlo, da imajo tudi mala podjetja svojo spletno stran, saj brez nje na spletu praktično ne obstajajo. V kolikor želi podjetje imeti svojo spletno stran, potrebuje tudi domeno in gostovanje. Seveda spletno gostovanje ni nujno potrebno, saj imate lahko spletno stran tudi na svojem privatnem strežniku, vendar pa boste v tem primeru imeli višje stroške, stran pa tudi ne bo delovala ves čas. Svetujemo da gostovanje najamete pri enem izmed mnogih podjetij, kjer ponujajo gostovanje spletnih strani. Le teh je v Sloveniji res veliko, tako da težav pri iskanju ponudnika ne bi smeli imeti, kako izbrati pravi paket gostovanja spletne strani, pa vam bomo povedali sedaj.

Pri iskanju pravega paketa, je potrebno najprej vedeti kakšno spletno stran želite imeti. Ker ste malo podjetje, nekega velikega portala zagotovo ne boste imeli. V kolikor boste imeli le neko predstavitveno spletno stran ali pa manjšo spletno trgovino z nekje do 500 artiklov, bo vse vaše potrebe zagotovil že osnovni paket gostovanja, kjer ponavadi dobite okrog 1.000 MB prostora in možnost vsaj ene podatkovne baze. Če želite imeti večjo spletno trgovino, ali pa vam omejitev baz ne zadostuje, boste morali poseči po bolj naprednih paketih gostovanja. V kolikor vam bo spletno stran delalo podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, pa vam bodo tako ali tako gostovanje in domeno uredili tam.

Nekatera podjetja se sicer poslužujejo raznih facebook profilov in strani, vendar pa to ni ravno najbolje. Seveda je facebook stran zelo dobra stvar, vendar pa poleg tega morate imeti tudi neko osnovno predstavitveno spletno stran, kamor boste preusmerjali promet s facebook profila ali spletne strani.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.