Hiše iz lesa so zdrave za nas in za našo družino

lesena-gradnja-1Les, takšen in drugačen, je bil vedno zelo cenjen, predvsem zaradi svojih pozitivnih lastnosti. Tudi lesene hiše so zato še toliko bolj priljubljene med ljudmi, sploh pa v zadnjem času.

Les, ki je obnovljivi vir je okolju zelo prijazen. Gradnja hiše iz lesa je tudi dejanje varstva okolja. Poleg vsega pa je les vedno tudi topel material. Ima namreč veliko toplotne kapacitete, predvsem masivni les. Pomeni, da ima velike akumulacijske sposobnosti. To pa ohranja ravnotežje med zunanjimi temperaturami, ki se spreminjajo čez dan, znotraj prostora pa ohranjajo prijetno notranjo temperaturo.

Hiše iz lesa se torej ponašajo z lesom, ki ima prav tako sposobnost absorbiranje vlage, ko jo je v prostoru preveč, ko pa jo je premalo, jo začne vračati nazaj v prostor.

Kar pa je najpomembneje: kadar gre za odpornost proti vlagi, požaru, potresu in ostalim naravnim katastrofam, takrat bodo hiše iz lesa premagale vsako konkurenco, pa če se sliši še tako neverjetno. Kljub temu da so nekateri tako zelo skeptični zaradi požara, pa strokovnjaki trdijo povsem obratno.

Tega so se začeli zavedati tudi ljudje v naši deželi in če ste dobri opazovalci, potem ste verjetno ugotovili, da so hiše iz lesa postale priljubljene prav po vseh regijah naše dežele.  V vsakem kraju lahko namreč že vidite nekaj tovrstnih hiš. Ljudje, ki prebivajo v njih, so povsem istega mnenja. Pravijo, da so lesene hiše zdrave za njih ter tudi za njihove najbližje.

Če razmišljate o postavitvi take hiše, vam svetujem, da se obrnete na katerega

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.