Hrana, zdravje in telesna vadba

prehranski-dodatki-1Brez dvoma so vse stvari omenjene v naslovu povezane med seboj. Do dobrega zdravja ne boste prišli brez upoštevanja teh stvari in še kakšne druge. Seveda na zdravje vplivajo različni dejavniki kot so geni, področje kjer živimo, stres in še kaj bi se našlo, a pomena telesne vadbe in zdrave prehrane ne gre zanemarjati.

Poleg zdrave in raznolike prehrane pa so vam na voljo tudi različni prehranski dodatki. Mnenja o prehranskih dodatkih so precej deljena, svetujem vam, da jih kupujete pri zaupljivih virih in ne pri kar vsaki trgovini s športno prehrano. Prehranski dodatki kot so probiotiki, maščobne kisline, vitamin C, vitamin B12, glukozamin in drugi so lahko precej uporabni, saj veliko ljudi zaradi slabe prehrane ne prejme dovolj hranil v svoje telo.

Hrana mora biti energijsko in hranilno uravnotežena. Ker pa ima vsak posameznik različen tip telesa in različne potrebe po hranilih, pa je prehrano potrebno prilagoditi tudi temu. Športnik bo zagotovo potreboval več hranil in obrokov kot nekdo, ki cel dan sedi v pisarni.

Dobro bi bilo tudi, če bi si vsak posameznik vzel vsaj pol ure na dan za telesno vadbo. Telesna vadba naj bo čimbolj raznolika, poskrbite za gibljivost, moč in eksplozivnost. Lahko se odpravite teč, v telovadnico ali pa kaj drugega.

Če boste redno in dosledno skrbeli za svoje telo, se vam bo to povrnilo v obliki dobrega počutja in zdravja, kos pa boste vsem težavam in preprekam, ki se nam običajno pojavljajo v življenju.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.