Kotli in gorilci na pelete

Kotli in gorilci na peleteSte že kdaj videli majhne lesene delce, imenovane peleti? Peleti so odlično ekološko in tudi cenovno ugodno gorivo, primerno za vsako stanovanje oziroma vsako zgradbo, katero želimo ogreti. Pelete sicer pridobimo s stiskanjem zmlete surovine skozi rešeto, ki ima okrogle luknjice določenega premera. Premer peleta je odvisen od njegove končne uporabe. Pri procesu stiskanja peletov pa se uporabljata samo visok tlak in visoka temperatura, torej je izdelek zares ekološki. Torej peleti so preprosto rečeno stisnjenci iz suhega mletega lesa, katerih vsebnost vlage je manj kot 10%. Za pelete lahko uporabimo žagovino, sekance, krajnike ali celulozni les. Glede na vsebnost gozdov v Sloveniji nas tudi nima skrbeti, da ne bi imeli dovolj materiala za izdelavo tovrstnega goriva.

Vsekakor je izbira načina ogrevanja povsem vaša izbira, vendar pa je to lahko tudi težka odločitev. Kotli in gorilci oziroma peči na pelete vam zagotavljajo učinkovitost, kakovost in pa udobje. Kot smo že rekli, so ti kotli in gorilci tako tudi okolju prijazni. Podjetje Tersus se poleg prodaje, montaže in servisa klimatskih naprav, naprav za električno ogrevanje, toplotnih črpalk in solarnih sistemov uspešno ukvarja tudi s kotli in gorilci na pelete. Na spletni strani podjetja Tersus si lahko preberete več informacij o kotlih in gorilcih na pelete, strokovnjaki pa vam bodo pomagali do končne izbire.

Kotel na pelete Biawar, katerega ponuja omenjeno podjetje, vam nudi avtomatsko čiščenje pepela. Poleg tega pa vas bo izdelek navdušil z visoko učinkovitostjo, sodobno obliko ter preprosto uporabo. Gorilnik na pelete Biawar pa vam bo zmanjšal stroške ogrevanja kar za polovico.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.