Nakup domene in certifikati

domainsNakup domene je izredno enostaven. Pred nakupom vam svetujem, da dobro premislite in si izberete ime, ki bo kar najbolje predstavljalo vaš posel, za vsak slučaj pa si izberite več imen, v primeru, da bi katero izmed njih že bilo zasedeno.

Z orodjem preveri domeno enostavno preverite prostost vaše domene in že ste nared za registracijo. Nakup domene je sila enostaven in vzel vam bo okoli 10 minut. Za registracijo domene pa sledi zakup strežnika, strežnik je prostor, na katerem je postavljena vaša spletna stran. Potrebna je le še postavitev spletne strani, če na tem področju nimate veliko izkušenj, vam svetujem, da to delo prepustite strokovnjakom, ki vedo kaj delajo. Prvi vtis strank je opravljen skozi ime domene in videzom spletne strani, če je videz spletne strani za uporabnika neprivlačen, vas to lahko stane kar nekaj posla, ki bi ga z dobro spletno stranjo opravili.

Za trgovine in prenos osebnih podatkov prek spletne strani ali celo denarja pa je potreben višji nivo zaščite, ki ga lahko pridobite z ustreznimi certifikati. SSL certifikat je kot nekakšen digitalni potni list, ki potrdi vaše podatke, ter podatke strežnika. Najhitreje ga prepoznate po končnici HTTPS, običajne povezave se začno s končnico http, povezave, ki pa potekajo prek šifrirane povezave pa se začno s HTTPS.

Večina ponudnikov spletni storitev v svoji ponudbi vključuje različne možnosti in za vas bo najenostavneje če pri enem ponudniku registrirate domeno, zakupite prostor na strežniku ter potrebne certifikate za vaše spletne strani. Te zadeve prepustite strokovnjakom, sami pa opravljajte tisto kar znate najbolje in svoj posel popeljite v višave.

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.