Naravno razstrupljanje je za splošno počutje priporočljivo nekajkrat letno

Naše telo ima lasten naravni sistem razstrupljanja telesa, ki skrbi za odstranjevanje vseh škodljivih snovi iz telesa. To so stranski produkti prehrane, hormoni, antibiotiki, pesticidi in vse druge kemične snovi, s katerimi vsakodnevno prihajamo v stik.

Kadar pa je naravni telesni mehanizem razstrupljanja preobremenjen, ga je potrebno k temu nekoliko spodbuditi. Naravno razstrupljanje v obliki razstrupljevalne diete je zagotovo eden od najučinkovitejših načinov za izboljšanje svojega zdravja in splošnega počutja. Ob tem pa se je potrebno zavedati, da gre za dolgotrajen proces izboljšanja prehranjevalnih navad in kakovosti življenja.

Kateri so prvi resni znaki, da potrebujete razstrupljanje?

Nekateri strokovnjaki so mnenja, da bi vsi morali vsaj nekajkrat v letu poskrbeti za razstrupljanje našega telesa. A še predno se ga lotite, morate vedeti, da ni primerno za vsakogar, še posebej pa ne za tiste, ki trpijo za kroničnimi presnovnimi obolenji in drugimi resnimi zdravstvenimi težavami ter nosečnice. V tem primeru je posvet z osebnim zdravnikov vsekakor priporočljiv.

Vsi ostali pa boste – če boste le dobro poslušali svoje telo, kmalu sami ugotovili, kdaj potrebujete razstrupljanje. Zato bodite pozorni predvsem na nekatere znake kot so napenjanje, počasna prebava ali zaprtje. Pod svojimi očmi lahko opazite podočnjake, hkrati pa ste bolj dovzetni za različne okužbe in alergije. Če se v zadnjem času brez razloga utrujeni ali pa se težko skoncentrirate, potem je očitno, da se z vašim telesom nekaj dogaja in morda potrebujete razstrupljevalno dieto.

Najpreprostejši ukrepi za razstrupljanje vašega telesa

Kadar govorimo o razstrupljanju, imamo v mislih odstranjevanje nečistoč iz krvi. Na prvem mestu so zagotovo jetra, sledijo pa jim še ledvica, prebavni sistem, pljuča, ožilje in koža. Z izogibanjem določeni hrani damo organom priložnost za počitek, jetra pa škodljive snovi lažje odstranijo iz telesa. Z uživanjem primerne hrane pa na drugi strani telo napolnimo s koristnimi hranili.

Med najkoristnejšimi ukrepi, ki jih mora vključevati vsako razstrupljanje, so izogibanje alkoholu, nezdravim oljem, belemu sladkorju in predelani hrani. Poskrbite pa za uživanje dovolj velike količine antioksidantov, sveže organske hrane in pitja dovolj velike količine vode. Ob vsem tem pa ne pozabite tudi na aktiven življenjski slog.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.