Okovje za drsna vrata in ALU profili

okovje-za-drsna-vrata-in-ALU-profiliUporaba ALU profilov je zelo razširjena v gradbeništvu in drugje. Na trgu so vam na voljo številni ALU profili primerni za vse priložnosti.

Poznamo naprimer ravne aluminijaste profile, ti se uporabljajo na stikih dveh plošč na tleh ali pa na steni, najbolj so vam verjetno poznani na stikih parketov, laminatov ali pa keramike. Druga vrsta najbolj pogosto uporabljenih ALU profilov pa so zaključni profili.

Seveda obstaja na trgu še mnogo drugih oblik profilov, velikost in obliko pa prilagodimo svojim potrebam. Prednost takih profilov je zagotovo trdota in robustnost ter pa lahka teža. Aluminij je ravno zaradi teh karakteristik eden izmed najpogosteje uporabljenih materialov v gradbeništvu.

Podobne lastnosti kot aluminijasti profili pa ima tudi okovje za drsna vrata. Okovje za drsna vrata poskrbi za nemoteno odpiranje in zapiranje drsnih vrat. Velikokrat sploh ne pomislimo na take malenkosti, le takrat ko stvari ne tečejo tako kot bi morale, a takrat je že prepozno. Okovje za drsna vrata igra zelo veliko podobo pri končnem vtisu in delovanju drsnih vrat, pa ne tako iz estetskega vidika kot iz vidika funkcionalnosti. Drsna vrata morajo poleg tega, da gladko tečejo biti na pogled tudi lepa.

Tako ALU profile kot okovja za drsna vrata lahko kupimo pri specializiranih prodajalcih po Sloveniji. Lesni center Cikava ali s kratico LCC je eden izmed takih ponudnikov, v njihovi spletni trgovini najdete ALU profile vseh oblik in dolžin, okovja za drsna vrata ter pohištvo, pohištvene noge, rezbarska orodja ter literaturo in še marsikaj. Oglejte si njihovo spletno stran saj imajo vse potrebne stvari za domače mojstre.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.