Optimizacija spletnih strani za mobilne naprave

Leta nazaj je optimizacija spletnih strani pomenila optimizacijo tako za t.i. desktop kot tudi za mobilne uporabnike. Pred leti se programerji in podjetja niso ukvarjala s prilagodljivostjo strani za vse naprave, a je tehnologija in razmah uporabe pametnih telefonov terjal svoj davek tudi na področju optimizacje spletnih strani.

Socialna omrežja in optimizacija spletnih strani

Čedalje več uporabnikov socialnih omrežjih se na le-teh pretežno zadržuje na svojih telefonih, medtem ko nekje na nekaj čakajo. Ti bodo torej “že naši”, če bomo s podjetjem prisotni na socialnih omrežjih. Optimizacija spletnih strani za mobilne naprave se na nek način začne prav pri vključitvi podjetja v veliko mrežo različnih socialnih omrežij in drugih kanalov kot so Google-ov, Linkedin in drugi računi ter različni spletni direktoriji ipd.

Odzivnost, prilagodljivost in ključne besede

Optimizacija spletnih strani za mobilne naprave pa se ne konča pri prisotnosti podjetja na socialnih omrežjih. Mobilni uporabniki kadarkoli ne vedo kaj bi s časom brskajo po spletu – zakaj ne bi bili prav vi tisti, ki vas najdejo? A tudi če vas najdejo, pa se stran ne bo lepo odpirala na mobilnih telefonih, ste že izgubili potencialne kupce/bralce… Optimizacija spletnih strani za telefone med drugim tudi pomeni, da je spletna stran prilagodljiva in berljiva na vseh napravah. Recimo, da ste tudi za ta del optimizacije poskrbeli, a se stran odpira samo tistim “s hitrim internetom”. Kaj zdaj? Raziskati je treba, zakaj pride do tako počasnega nalaganja strani – morda pa le ni kriva povezava z internetom, pač pa denimo prevelika velikost slik, ki nikakor ni primerna za ogled preko telefonov. V tem primeru optimizacija spletne strani pomeni tudi ustrezno zmanjšanje in zraven tudi poimenovanje slik. Da pa bi se vaša stran ob iskanju za vašo branžo relevantnih ključnih besed pojavljala pri izpisu iskalnih rezultatov visoko, je treba prav te ključne besede vključiti tudi na vašo spletno stran. Ta naj sicer ne bo prenasičena z besedilom, a poskusite dodati ključne besede recimo v naslov strani, URL, naslove in/ali podnaslove besedil na strani ipd.

S prisotnostjo na socialnih omrežjih, hitro odzivnostjo strani, prilagodljivostjo za mobilne naprave in uporabo ustreznih ključnih besed ste že na polovici poti optimizacije vaše spletne strani za telefone.

Ta vnos je bil objavljen v Internet z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.