Otok Pag

Pag je eden največjih hrvaških otokov in zadnja leta najbolj zaželjena destinacija med mladimi. Pag naj bi imel tudi najdaljšo neprekinjeno obalo in je na nek način zelo poseben otok. Rastlinstvo na Pagu je najskromnejše od vseh hrvaških otokov, zelo malo je dreves, prevladuje pa grmičasto rastje, ki ga skozi vso leto obdelujejo črede ovac. Glavno mesto otoka je mesto Pag, ki je izredno kulturno bogato in velja tudi za najstarejše mesto na otoku. Pag so zgradili že v zgodnjih letih 13. stoletja in še danes velja za posebno. Znano je tudi po zdravilnem blatu.

Pag je eden od tistih hrvaških otokov na katerega je zgrajen tudi most tako, da trajekt ni potreben. Most na Pag se nahaja na najbolj vzhodni točki otoka. Med večja mesta in bolj znana spadata Novalja in Stara Novalja. Stara Novalja spada med bolj tiha in mirna mesteca, sploh od kar v to mesto več ne vodi trajektna linija. Novalja pa je med tistimi najbolj zaželjenimi destinacijami na jadranski obali. Plaža Zrče v Novalji spada med najlepše jadranske plaže.

Otok Pag bo navdušil vsakogar. Višek sezone je na otoku med junijem in avgustom, sploh mladi se takrat množično selijo v Novaljo in njeno okolico. Pag premore številne urejene hotele, privatne apartmaje, kampe itd. V omenjenih krajih pa so skozi vso leto organizirane tudi številne kulturne prireditve.

Ta vnos je bil objavljen v Hrvaška z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.