Razstrupitev telesa opravite vsaj enkrat na leto

V našem telesu se pogosto kopičijo škodljive in strupene snovi. Te so lahko rastlinskega ali pa živalskega izvora. Posledično je dobro, da svoje telo vsaj nekajkrat na leto razstrupimo. Če ne gre drugače, pa vsaj enkrat. Razstrupitev telesa pa je prav tako zelo zaželena, preden se pričnemo zdraviti za določeno vrsto bolezni.

In kateri so najbolj znani zastrupljevalci naših teles? To so zagotovo sladkor, alkohol, nikotin in kofein. Uživanje vseh omenjenih škodljivih snovi lahko tudi precej poslabša stres. Zanj pa vemo, da je v našem vsakdanjem življenju kar precej pogost, če ne kar reden spremljevalec.

Različni mehanizmi za razstrupitev telesa

Ste vedeli, da imate v svojem telesu že vzpostavljene različne mehanizme za čiščenje telesa? Za odstranjevanje strupov iz telesa skrbijo predvsem ledvica, jetra, pljuča, celotni limfni sistem pa tudi črevesje. Če smo torej zdravi, potem lahko naše telo kar samo poskrbi za ravnovesje ter se sproti znebi vseh škodljivih snovi. Ne smemo pa pozabiti na glavni organ, ki skrbi za razstrupitev telesa. To so jetra.

Kdaj pa vendarle prihaja do kopičenja strupov v našem telesu? Tedaj, kadar le eden od organov oziroma sistemov ne deluje tako, kot bi moral. V tem primeru se lahko pojavijo različne zdravstvene težave. To se zgodi še toliko prej, če smo pod stresom. Tudi zato je pomembno, da pomagamo svojemu telesu in ga na vsake toliko časa razstrupimo.

Razstrupljanje ali detoksikacija telesa

Razstrupitev telesa ali detoksifikacija pomeni učinkovito odstranjevanje nakopičenih škodljivih snovi iz telesa. Uradna medicina takšen izraz uporablja za odstranjevanje različnih zaužitih strupov oziroma za odvajanje od alkohola in drog.

Sicer pa razstrupljevalna terapija telesa sodi v komplementarno medicino. To pomeni, da se uporablja v sodelovanju z uradno medicino. Razstrupitev telesa pa se uporablja za uspešno krepitev telesa, tudi za preprečevanje bolezni ali kot pomoč pri veliko hitrejšem okrevanju oziroma zdravljenju najrazličnejših bolezenskih stanj. Postopek razstrupljanja telesa tako vzpodbudi odstranjevanje nakopičenih snovi ter pomaga pri učinkovitejšem delovanju črevesja, jeter, pljuč in ledvic.

Ker se zaradi nakopičenih in zastalih snovi v našem črevesju lahko razvijejo številna obolenja, je torej razstrupitev telesa še toliko pomembnejša. Vnetja ter zajedavci lahko na primer povzročajo depresijo, tesnobo, glavobole, napihnjenost.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.