Reflektorji ter led luči za rastline

reflektorji-ter-led-luci-za-rastlinePoznamo več različnih tipov reflektorjev in pa led luči, v tem članku pa bomo govorili bolj o lučeh za rast rastlin.

Vzgoja rastlin je zadovoljiv in donosen hobi, rastline običajno gojimo samo čez leto, ko nam vreme dopušča, s pomočjo led luči za rastline pa lahko te gojimo tudi pozimi in v hladnejših mesecih leta. Rastline za svojo rast potrebujejo svetlobo, s pomočjo svetlobe pa proizvajajo klorofil. Seveda sonce sveti tudi pozimi vendar ne z dovolj visoko močjo za rast rastlin, neprimerni pa so tudi zunanji pogoji kot so prevelika nihanja temperatur, sneg in še kaj.

Led luči za rastline pa so idealne za rast rastlin v notranjih prostorih. Seveda pa zadeva ni tako enostavna, rastline za vsako fazo rasti potrebujejo drugačen spekter svetlobe. Pred nakupom bodite zares pozorni kakšno žarnico boste kupili.

Reflektorji lahki rastlinam odlično služijo kot dekoracija vendar pa niso primerni za rast rastlin, z reflektorji lahko osvetlimo prostor, kjer imamo postavljene rastline. Če so reflektorji postavljeni preblizu rastlinam pa jim lahko povzročijo več škode kot koristi, saj je toplota, ki jo reflektorji oddajajo za rastline celo škodljiva.

Za rast rastlin potrebujete fluorescentne žarnice ali pa led luči. Čeprav so led žarnice malo dražje, vendar je poraba energije pri slednjih veliko manjša, daljša pa je tudi življenjska doba. V končni fazi se vam veliko bol splača nakup led luči, saj se vam nakup sčasoma povrne.

Reflektorji in pa led luči za rastline so vam na voljo v spletni trgovini podjetja Ponika. Spletna trgovina Ponnod vam ponuja vse kar potrebujete za učinkovito rast rastlin v akvaponskih in hidroponskih sistemih, seveda pa lahko dodatne dele uporabite tudi pri drugih vrstah gojenja različnih rastlin.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.