Sedež podjetja

Vsi, ki so kdajkoli ustanavljali družbo, so ob njeni registraciji morali določiti tako sedež kot poslovni naslov. Nekateri med dvojim ne ločijo. Morda zato, ker bi naj poslovni naslov bil hkrati v istem kraju kot sedež podjetja. Če povzamemo, nam sedež podjetja predstavlja kraj oziroma naselje, medtem ko nam poslovni naslov, naslov v pravem smislu in ga opredeljuje ulica s hišno številko in tudi kraj/naselje, ki je hkrati tudi sedež podjetja.

Vsak bodoči ustanovitelj družbe ima sicer pravico, da sam določi kraj, v katerem bo sedež podjetja. Kljub temu pa mora imeti ob tem v mislih, da se za sedež podjetja smatra kraj, kjer se dejavnost družbe pretežno opravlja. V kolikor kolebate za katerega izmed številnih krajev bi se odločili, v primeru, da se dejavnost ne opravlja le na enem mestu, je najbolje, če za sedež podjetja navedete tisti kraj, kjer se opravlja največ poslov. Z drugimi besedami to pomeni, da je najbolje, če se kraj in posledično tudi poslovni naslov navede kot tisti, kjer boste tudi vi preživeli največ časa, saj bo tja prispela tudi vsa vaša pošta. Pomembno je namreč, da ste o vsem obveščeni sproti.

Skratka, bodite preudarni pri izbiri sedeža podjetja in kot poslovni naslov navedite tisto lokacijo, na kateri boste opravljali večino dejavnosti družbe.

Ta vnos je bil objavljen v Podjetništvo. Zaznamek za trajno povezavo.