Sup deske za začetnike in za izkušenejše uporabnike

Supanje je pri nas vse bolj priljubljen šport, s katerim se ukvarja mlado in staro, pri tem pa neznansko uživajo. Nekateri menijo, da je supanje oblika terapije, kjer lahko v hipu pozabite na vsakodnevne skrbi, ne da bi se pri tem preveč naprezali.

Supanje je morda priljubljeno tudi za to, ker pri tej obliki rekreacije ne potrebujete vrhunskega znanja in veliko kondicije, obenem pa tudi oprema ni preveč zahtevna in niti ne predraga. Deske za supanje so eden od najpomembnejših kosov opreme, zato je izjemno pomembno, kakšno vrsto si boste izbrali, če se boste morda odločili za takšno rekreacijo.

Vsestranske sup deske

Če ste v supanju začetnik, vam bo prodajalec v specializirani trgovini s tovrstno opremo ponudil allround oziroma vsestransko desko za supanje. Tovrstne deske zaradi svoje stabilnosti namreč ustrezajo največjemu krogu uporabnikov. Pri tem mislimo predvsem na začetnike, občasne suparje, družine, ljubitelje joge, pilatesa in še bi lahko naštevali.

Stabilnost deske za supanje je najbolj odvisna od oblike, trdnosti in ne nazadnje tudi od volumna. Zapomnite pa si, da je sup deska manj stabilna, če je bolj ozka. Za največjo mero stabilnosti je najpomembneje, da sta nos in rep supa lepo poširjena in da je oblika sup deske bolj okrogla in ne ušpičena.

Deske za supanje so stabilnejše tudi v primeru, če so bolj trdne.

Kako razbrati trdnost deske za supanje?

Trdnost posamezne deske lahko preprosto razberemo iz podatka, ki kaže na napihljivost. Slabši supi se napihnejo do 12 psi, boljši pa med 18 in 25 psi.

Tehnologija sup desk

Tudi glede na tehnologijo ločimo več vrst sup desk. To so enoplastne, ojačane enoplastne, dvoplastne, fusion, MSL fusion, MSL pact.

Enoplastne veljajo za najosnovnejšo tehnologijo, medtem ko MSL pact deske za supanje veljajo za najboljšo, najnovejšo tehnologijo v tem hipu. Tehnologija torej vpliva na trdnost, vzdržljivost, prepustnost ter prenosljivost supov.

Spletni nakup sup deske

Najboljšo in tudi najugodnejšo sup desko si lahko izberete v spletni trgovini prodajalca, ki vam ne ponuja samo vrhunskih sup desk, temveč še druge številne izdelke za vse vrste športa. Preverite ponudbo in kaj kmalu boste ugotovili, da lahko na tem mestu kupujete vrhunske izdelke po najdostopnejših cenah na trgu.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.