Urejanje pisarniških prostorov

office-furnitureUrejanje pisarne zahteva veliko premisleka, kako bi prostor, kar najbolje izkoristili. Upoštevati moramo tudi različna mnenja delavcev, in iz tega narediti neko celoto, ki bo ustrezala večini, saj želimo, da se delavci kar najbolje počutijo na svojem delovnem mestu. Pred nakupom pisarniških prostorov je potrebno preveriti koliko je oken, saj želimo v prostoru imeti kar se da največ svetlobe. Če je oken malo, je potrebno za svetlobo poskrbeti s primernimi lučmi. Okna so pomembna tudi zaradi prezračevanja, saj se v prezračenem prostoru lažje diha in navsezadnje dela. Poskrbeti moramo za toplotno ogrevanje pozimi in seveda klimatsko ohlajevanje za poletne dni.

V pomoč pri urejanju pisarniških prostorov vam je lahko v pomoč katera izmed trgovin s pohištveno opremo (npr.: http://pohistvo123.si/).

Ko so te stvari urejene, lahko začnemo razmišljati o pohištvu. Kupiti je potrebno pisalne mize za pisarno, pisarniške stole, računalnike, in ostale stvari,… Pohištvo je seveda odvisno od namena pisarne oziroma od tega s čimer se podjetje ukvarja. Izbira pisalnih miz je pomembna, saj želimo zaposlenim zagotoviti dovolj veliko delovno površino, za nemoteno delo. Na trgu je več različnih pisalnih miz. Kakšno kupiti je odvisno tudi od namena uporabe, obstajajo mize s predalniki, za tiste, ki shranjujejo goro papirjev, če delamo samo z računalnikom predalnikov ne potrebujemo, je pa zaželeno da je na mizi dovolj prostora za ekran, tipkovnico in miško. Mize je potrebno razporediti po prostoru tako, da maksimalno izkoristimo površino pisarne, paziti pa moramo, da se med mizami da normalno sprehajati, da se ne udarjamo ob mize in da česa ne prevrnemo.

V pisarni je priporočljivo imeti tudi dovolj zelenih rastlih, ki nekako poživijo prostor oziroma ga naredijo bolj domačega. Rastline pa nam spočijejo tudi oči, čistijo zrak in še precej pozitivnih lastnosti bi lahko našteli, zato naj najdejo prostor v vsaki pisarni.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.