Vroče poletje in slaba klima?

klimatska-naprava-panasonic-2Vroča poletja marsikomu zelo polepšajo dneve, nekaterim pa delujejo kot preglavice, saj jih vročina enostavno ubija. Najbolj poznana naprava je klimatska naprava. Kot naprava je najbolj učinkovita za ohlajevanje prostorov in je energijsko še najbolj varčna. Vendar vsa stanovanja pa ne poznajo klime, zato obstajajo tudi drugi načini kako ohladiti oziroma kako ohraniti hladno hišo. Predstavili vam bomo nekaj nasvetov, ki  bodo zagotovo delovali in vam pripomogli pri ohlajanju prostorov.

  1. Izkoristite hladne noči. Najbolj hladne so noči v poletnem času, zato v nočnih časih na široko prezračite prostore in jih zgodaj zjutraj tudi zaprite, da zadržite hladne temperature v prostorih.
  2. Čez dan zastrite senčne sisteme, da preprečite uhajanje vročih žarkov v prostor. S tem boste pripomogli k stalni temperaturi in ohranjanju hladnih prostorov.
  3. Zapirajte vrata. Enostavna naloga za vas ampak ali je to za vaše otroke (če jih imate). Bistvo zapiranja vrat je ohranjanje temperature v prostorih.
  4. Lastni izumi niso nič kaj neobičajnega. Za enostavno klimatsko potrebujete le ventilator, škatlo in kocke ledu v vrečkah. V škatlo izrežemo nekaj ozkih lukenj in eno večjo na drugi strani za ventilator. V posamezne vrečke naložimo led tako d bo ob enem zaustavljal zrak in ga pošiljal skozi reže. Tako ste izdelali enostavno klimatsko napravo, ki vam bo hladila prostor za nekaj časa.
  5. Hladna pijača. Zadnja rešiteljica za vročino, ki vas bo reševala ob problemih z vročino. Priporočamo domači bezgov sirup, kocke ledu in narezane limone. Osvežilna pijača, ki ji ni para.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.