Vrtno orodje Bosch za urejanje okolice vrstne hiše

Vrstne hiše v strnjenih ulicah imajo običajno manjši zelenjavni vrt in zelenico, na kateri je tudi nekaj okrasnega rastlinja in sadnih dreves. Površine običajno niso velike, a to še ne pomeni, da za zagnane vrtičkarje ni veliko dela. Če hočeš imeti okolico hiše urejeno, se je temu pač potrebno vsaj malo posvetiti. Na srečo pa to ne pomeni, da je treba vložiti celo bogastvo v strojno vrtno orodje. Dandanes ima tudi vrtno orodje Bosch dosegljive cene in seveda neprekosljivo kakovost. Marsikaj lahko sicer še vedno postorite ročno, na star način, z drobnim vrtnim orodjem, ki ima še vedno svoj čar.

Kaj naj skriva lopa za vrtno orodje?

Kosilnica je vsekakor prva stvar, ki jo potrebujete. Najmanj dela bo, če je ta robotska, a dokler morda še čakate, da se robotske kosilnice pocenijo tako kot so se v zadnjih desetih letih robotski sesalniki, bo povsem v redu tudi akumulatorska. Kosa in srp sta enostavno nekaj tako zastarelega, da ju verjetno namreč tudi uporabljati ne znate.

Razen kosilnice pa ni nujno, da je vrtno orodje motorizirano. Namesto akumulatorskih škarij za travo lahko uporabljate ročne, vendar se vam to seveda izplača, če morate ročno pristriči le travo ob robniku, ki vašo zelenico loči od ulice. Kadar so na zelenici množice posamičnih gredic s cvetjem in grmičevjem, ki terjajo prirezovanje trave ob robovih, bodo električne škarje boljše.

Če imate živo mejo, potem bodo nujne tudi škarje za živo mejo. Grmičevje živih mej namreč običajno raste hitro in mučenje z ročnim obrezovanjem je že po nekaj letih preveč naporno.

Kaj pa zalivanje?

Grablje, lopata, lopatica za sajenje in manjše grabljice, metla, škarje za rezanje cvetja, vedro in samokolnica. Potrebujete še kaj drugega? Pravzaprav tudi na vrtovih vrstnih hiš hitro pride do potrebe po še enem pripomočku: avtomatskem zalivalnem sistemu. Kanglica za vodo je poleti hitro premalo oziroma vam lahko zalivanje trave, cvetja, sadnega in okrasnega grmičevja ter dreves vzame vsako jutro ali vsak večer tudi več kot uro ali dve časa. Če ne želite, da se poleti rastline posušijo oziroma želite, da bo pri vas doma vedno zeleno, potem poskrbite vsaj za vrtno cev z razpršilnikom, še bolje pa je, če je sistem podzemen in tudi časovno povsem avtomatiziran.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in gradnja z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.