Za tečaj nemščine ni nikoli prepozno

German football fanNikoli si nisem mislila, da se bom po končanem magisteriju še kdaj odločila za kakšno intenzivno izobraževanje, a pred kratkim se je zaradi službe pojavila potreba po znanju več jezikov, zato sem se odločila za ponovni tečaj nemščine. Zakaj ponovni? Nemščino sem se učila že v gimnaziji, a to je bilo pred petnajstimi leti, zato sem jo skoraj popolnoma pozabila.

Samostojno učenje nemščine

Najprej sem bila mnenja, da tečaj nemščine morda ne bo potreben, saj bi se lahko poskušala nemščine naučiti sama. A se je kljub temu, da sem se jo enkrat že učila, izkazalo, da to pravzaprav ni tako enostavno, kot sem si predstavljala. Tako sem se vendarle vpisala na tečaj nemščine, ki se je izkazal za odličnega. Težava samostojnega učenja je namreč predvsem v tem, da moraš imeti veliko motivacije in samodiscipline. Tečaj nemščine z rednimi urami in delom v skupini, pa od tebe enostavno zahteva, da se dejansko učiš in delaš. Da prideš na ure pripravljen in z narejenimi nalogami, saj sicer ne boš mogel sodelovati s skupino.

Za tečaj nemščine ni torej nikoli prepozno – zanj se lahko odločiš tudi takrat, ko si že prepričan, da ne boš nikoli več sedel v šolske klopi. In ravno tako ni očitno nikoli prepozno za domače naloge in spise, v katerih opisuješ svojo družino in svoj dom, pa čeprav v nemščini. Morda pa se namesto na klasičen dopust z družino odpravite raje v nemško govorečo deželo in najbližjim pokažete, kako se je obrestoval tečaj nemščine.

Ta vnos je bil objavljen v Jezikovni tečaji z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.