Za vse, ki ste alergični na gluten je tu kokosova moka, za tiste, ki pa niste, pa pirina moka

pirina-mokaTežnja po zdravem načinu življenja je čedalje večja. Že od nekdaj je človek imel željo in cilj, da goji različne kulture, ki mu bodo omogočile preživetje. Z gojenjem je človek ustvaril zaloge, s katerimi je lahko načrtoval prihodnost. Ena najosnovnejših in prvih rastlin, ki jih je človek gojil je pira. Spada med prve gojene žitarice. Dolga leta ni bila splošno razširjena.

Zaradi vse večje težnje po zdravi prehrani, se je razširila predelava in uporaba pire oziroma pirina moka. Za začetek lahko omenimo, da se pirina moka priporoča ljudem, ki imajo težave z uživanje pšenične moke. Ima tršo lupino, to pa pomeni, da med mletjem ostane več hranilnih snovi v moki. Vsebuje veliko beljakovin in različnih vitaminov. Je pa potrebo omeniti, da pira vsebuje gluten, zato je potrebno biti pozoren, zlasti, če ste alergični. Zato pa je potemtakem ravno pravšnja kokosova moka, ki je za razliko od pire brez glutena. Kokos na splošno slovi kot zelo zdrav sadež, ki ureja prebavo in posledično odpravi občutek napetosti. Očisti črevesje in s tem zagotavlja boljše zdravje. Kokos vsebuje ogromno mineralov in vitaminov.

Med najdragocenejše zagotovo sodijo kalij, selen, baker in železo. Kokosova moka je dejansko nastrgan kokos, ki je narejen iz zmletega kokosovega mesa. Za vse tiste, ki bi se radi spravili nad kilograme je kokosova moka odlična izbira, saj ima nizko koncentracijo prebavnih ogljikovih hidratov. Poleg vsega naštetega pa je zelo bogata z vlakninami, ki pa dajejo občutek sitosti.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.