Zakaj je lasersko odstranjevanje dlak vse bolj priljubljena izbira posameznikov

Odstranjevanje dlak na nezaželenih delih našega telesa je lahko precej zamudno pa tudi neprijetno opravilo. Nekateri se odstranjevanja lotijo kar z britjem, ki je najmanj zamudno. Kljub temu pa takšen način nima ravno dolgih učinkov. Britvico je namreč treba v roke prijeti skorajda prav vsak dan. Po drugi strani je veliko takšnih, predvsem žensk, ki dlake z določenih predelov odstranjujejo kar s posebnimi trakovi. Na voljo pa so še drugi načini depiliranja. Vsako depiliranje pa zagotovo prinaša tako prednosti kot slabosti.

Najbolj zahtevne osebe bi vam v tem hipu zagotovo priporočile najbolj moderen način odstranjevanja dlak – to je lasersko odstranjevanje dlak. Odlična novica je ta, da je tovrsten tretma povsem varen, hiter ter izjemno učinkovit. Traja namreč le nekaj minut – to je predvsem odvisno od obravnavanega predela telesa. Za predel, ki je velik 100 kvadratnih centimetrov, se na primer potrebuje manj kot minuto časa.

Lasersko odstranjevanje dlak na telesu in obrazu

Najverjetneje vas zanima, kako odstranjevanje dlak s pomočjo laserja pravzaprav poteka. Laserski žarek pri postopku selektivno razpoznava pigment v dlačici. V njem se absorbira ter s toplotnim učinkom trajno uniči dlačico. Okrog dlačice tkivo ostaja povsem nepoškodovano. Mesiček dlačice pa je za vedno uničen.

Lasersko odstranjevanje dlak na telesu se izvaja na 6 do osem tednov, na obrazu pa na 4 tedne. Za trajno odstranitev dlak pa potrebujete 4 do 8 zaporednih terapij. V nekaterih situacijah je celo potrebno opraviti več terapij oziroma tretmajev.

Koliko stane lasersko odstranjevanje dlak

Ker je odstranjevanje dlak s pomočjo laserja vse bolj priljubljeno, se precej ljudi zanima za ceno tovrstne storitve. Kljub temu da tovrstna depilacija ponuja tako vrhunske rezultate, so cene povsem dostopne.

Cene za lasersko odstranjevanje dlak se v povprečju gibljejo od 30 evrov dalje. Seveda pa je končna cena zlasti odvisna od predela telesa, kjer želite dlake najučinkoviteje odstraniti. Nekateri kozmetični saloni vam ponujajo celo posvet pred lasersko terapijo.

Kako dosegati najboljše rezultate

Če pri laserski depilaciji želite doseči najboljše rezultate, morate upoštevati kar nekaj zelo pomembnih dejstev. Pred posegom se je najbolje dva do tri mesece izogibati sončenju. Približno pet tednov pred depilacijo z laserjem svojih dlak in dlačic ne pulite ter ne uporabljajte prav nobenih voskov ali pa katere koli druge tehnike za odstranjevanje dlak. Dlačice pa lahko brijete.

Številne pred posegom zanima tudi to, ali je po posegu potrebno kakšno posebno okrevanje. Dobra novica je, da po opravljenem posegu lahko brez težav nadaljujete z opravljanjem vsakodnevnih aktivnosti. Vedeti pa morate, da je predel, ki so vam ga depilirali z laserjem, lahko nekaj dni malenkostno pordel in občutljiv na dotik. Same dlačice pa pričnejo izpadati v dveh ali najkasneje v treh tednih po sami terapiji.

Po samem posegu pa se odsvetuje sončenje – vsaj tri do štiri tedne. Prav tako ne uporabljajte agresivnim krem ali mil. Sicer pa je odstranjevanje dlak z laserjem, kot smo že omenili, povsem varen postopek. Posebnih tveganj ter stranskih učinkov ni. Kljub temu pa se tovrstni tretma ne priporoča v času nosečnosti in dojenja. Prav tako ne v primeru hude epilepsije, v primeru opečene kože ali odprtih ran ali pa v primeru pigmentiranih znamenj.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.