Ženske so najboljši kupec

fashion-styleKo se sprehajamo skozi nakupovalne centre, najbrž zasledimo da je ponudba, predvsem oblačil v veliki večini namenjena ženskam. Moški imajo le nekaj svojih »kotičkov« kamor se lahko zatečejo po nakupih. Resnica je, da v katerikoli trgovini, pa naj bodo to oblačila ali obutev, velika večina ponujenih izdelkov bodo namenjeni ženskam. Pa ne da bi bili sovražno nastrojeni proti moškim, ženske preprosto kupujejo več. Ženska oblačila zavzamejo skorajda polovico trgovine, ostali del je razdeljen na moški in otroški del. Da ne omenjamo ženske obsesije po nakupovanju. Le katera ne lasti več števil čevljev, balerinke, superge, številne kosov oblačil, ki jih kdaj celo ne nosijo, itd.?

In s tem ni nič napačno. Ženskam je nakupovanje v veselje, medtem ko moški nakupujejo z odporom. To je ena od razlik, ki lahko pove veliko o tem, kdo je večji potrošnik. Potrošništvo sprva povzročajo proizvajalci, ki s svojimi vedno bolj naprednimi in izboljšanimi izdelki prodirajo na trg. Brez izdelkov tudi ni potrošništva. Logično! Ne smemo pa pozabiti na denar. Brez njega pristanemo v dobi naturalnega gospodarstva, kjer se je menjavalo blago za blago. Namen potrošništva je sprožiti potrebo po nakupu izdelka, ki ga vidite v nakupovalnih centrih, manjših trgovinah ali celo na stojnicah na ulicah.

Temu bi lahko rekli »pranje možganov«, saj nam proizvajalci umetno vzbujajo željo po nakupu nečesa, kar sploh ne potrebujemo. Na ta način, od nas »zahtevajo« da porabimo čim več denarja, kar je v razviti družbi najpomembnejše.

Ljudje, ki so slabo razpoloženi, nakupujejo stvari, ki jih sploh ne potrebujejo. In ko to enkrat ugotovijo, so še slabše volje. Med potrošništvo spada tudi nepremišljen nakup bogatejših, kar pa je v današnjih časih značilno tudi za srednji razred. Tisti ki imajo manj, svoj nakup zelo premislijo.

Ta vnos je bil objavljen v Moda. Zaznamek za trajno povezavo.